5. ویزا، تمدید ویزا، کارت اقامت موقت و دائم و پاسپورت

> انتخاب کشور و شهر > پرتغال > لیسبون > 5. ویزا، تمدید ویزا، کارت اقامت موقت و دائم و پاسپورت

ویزای دانشجویی:

مدارک اخذ ویزا:

اگر بورسیه دارید باید یک نامه رسمی از استاد یا دپارتمانی که پذیرش گرفتید، بصورت ایمیل بگیرید که داخلش به مبلغ دریافتی بورس تون اشاره شده باشه.

اگر بورسیه ندارید یک کم دردسر داره چون ازتون میخوان که مبلغ 5000 یورو در یک حساب بانکی پرتغالی داشته باشید. که این فقط با یک ضامن از پرتغال امکان پذیره.

بقیه مدارک را فعلا از سایت سفارت پرتغال چک کنید.

 

ویزای همراه (همسر و فرزند):

اگر کارت اقامت موقت یا دائم گرفتید میتونید برای ویزای همسر و فرزندان اقدام کنید.

 

ویزای دیدار با خانواده :

در یک بخش مجزا راجع به ارسال دعوت نامه برای اعضای خانواده توضیح داده شده. (بخش8 )

 

ویزای توریستی:

از طریق سفارت پرتغال در ایران انجام میشه و امکان تمدید آن در پرتغال از طریق سف هست.

برای ویزاهای توریسی بهتره از طریق آژانس های مسافرتی انجام بشه هرچند هزینه اش بیشتره ولی چون مستقیما اگر بخواهید انجام بدید ممکنه با روال آشنا نباشید و ضمن اینکه اذیت میشید، احتمال ریجکت شدن هم هست.

 

تمدید ویزا:

اگر آرتیکل ویزاتون 54 هست در بخش بعدی مفصل تر توضیح داده شده.

برای تمدید ویزای دانشجویی (یا فرصت مطالعاتی) باید کارهای زیر انجام بشه:

1. برای دو سه هفته قبل از انقضای ویزا، وقت سف گرفته باشید. (یعنی از همان روزهای اول ورود وقت سف بگیرید برای اون موقع)

2. مدارک زیر را همراه تون ببرید:

نامه دیکلریش دانشگاه یا استاد

نامه آدرس رسمی از جانتا فرگزیا

نامه بانک پرتغالی که حداقل 2 یا 3 هزار یورو توی حسابتون برای هر نفر هست. ( اگر بورسیه دارید نامه بورسیه را ببرید کافیه)

پاسپورت

برگه فیسکال نامبر که از فایننسیاش در پرتغال میگیرید

عکس پرسنلی ( بعضی جاها ممکنه بخواد)

 

اداره سف:

کارهای اداری مرتبط با خارجی ها در این سازمان انجام می شود

http://www.sef.pt

آدرس ها :

برای ساکنان لیسبون، بنابر نوع درخواست، میتونید از بین ادرس های موجود در لینک زیر، سف مرکز، سف کنای و سف ادیولاژ را برید.

http://www.sef.pt/portal/V10/EN/aspx/contacto/detalheContacto.aspx?id_linha=4447

 

وقت گرفتن:

حضوری: کم ریسک ترین و وقت گیر ترین هست.

تلفنی: فقط به دوستانی  پرتغالی صحبت میکنن یا دوستی دارن که پرتغالی صحبت میکنه توصیه میشه. و از طرفی بیشتر اوقات خیلی پشت خط باید بمونید و سرکار میذارن.

اینترنتی: برای بعضی سف ها این امکان وجود نداره

تمدید ویزای دانشجویی یا فرصت مطالعاتی:

نوع ویزا D هست ولی مهمترین نکته “آرتیکل” ویزا تون هست.

به عکس زیر دقت کنید:

VISA TYPE ART

آرتیکل 54:

معمولا برای افردای که هم دانشجو و هم ریسرچر هستند  و یا برای فرصت مطالعاتی میان صادر میشه. تا یکسال باید ویزاتون تمدید بشه و بعدش برای کارت اقامت موقت میتونید اقدام کنید. بنابراین تا یکسال نمیتونین برای ویزای همسر و فررزند اقدام رسم کنید.

سف اودیولاژ چون منظم تره بهتره.

چه مدراکی لازمه:

مهمترین ها عبارتند از»

1. اصل پاسپورت

2. مدرک فیسکل نامبر

3. قرار داد یا نامه رسمی دانشگاه

4. وضعیت مالی: یا قرار داد بورسیه که توش مبلغ نوشته شده یا اینکه حساب بانکی شما توش پول باشه. میزان مبلغش معمولا 3000 تا باشه هم از قرار برای یک زوج مشکلی نیست.

فقط اگر دفترچه بانکی میبرید ، تراکنش ها تا همون روز توش ثبت شده باشه. که خودتون از طریق کارمند بانک یا دستگاه خودپرداز میتونید راحت انجامش بدید.

اگر دفترچه ندارید از بانک، پرینت تراکنش های اخیر رو بگیرید. در این حالت ممکنه هزینه بدید.

5. برگه تاییدیه آدرس از جانتا فرگزیا: آدرسی که به تایید فرگزیای محلتون رسیده.

6. عکس معمولا خودشون میگیرن و برای احتیاط دو تا عکس پرسنلی هم همراهتون باشه ضرری نداره

نکته بسیار مهم:

شما باید وقت سف را طوری بگیرید که زیر یک ماه به انقضای ویزاتون برید سف.

 

آرتیکل 90:

 

 

آرتیکل 61:

معمولا برای افرادی که ریسرچر هستند صادر میشه و  بعد از اتمام ویزا شما میتونید کارت اقامت موقت یکساله بگیرید.

 

تمدید کارت اقامت موقت:

اولین کارت:

مهمترین نکته: باید از سف مرکز اقدام کنید

 

کارت اقامت دائم :

کارت پنج ساله

کارت آبی

گرفتن پاسپورت پرتغالی :

طبق قوانین فعلی، اگر 6 سال تمام کارت اقامت داشتید میتونید اقدام کنید. به عنوان شرط اصلی.

شروط بعدی عبارتند از:

1. مدرک زبان پرتغالی در حد  A1و A2

2. دلیل رسمی برای ماندن در پرتغال مانند:

3. مدارکی که از ایران میخوان: مثل سوئ پیشینه و ….